Regisztrációk és Szerződések

Regisztráljak myPOS vagy Számlázz.hu fiókot a Bárhol Számla használatához?
Nem javasoljuk hogy előre számlázz.hu vagy myPOS fiókot készíts, ezeket a Bárhol Számla rendszere automatikusan elkészíti a regisztráció közben. Ha mégis van már fiókod valamelyik szolgáltatónál a csapatunk tud segíteni meglévő fiókod használatában.
Tud-e a Bárhol Számla nyugát készíteni?
Igen, a Bárhol Számla nyugta kiállítására alkalmas, de nem minősül pénztárgépnek. A nyugtázás funkciót azok számára javasoljuk akikre nem vonatkozik az online pénztárgép használati kötelezettség.
Megfelel a Bárhol Számla a magyar jogszabályoknak?
A Bárhol Számla minden területen megbízható partnerekre épít, akik tekintettel vannak a hatályos jogszabályok betartására. A Bárhol Számla terminállal kibocsátott számlák azonos megítélés alá esnek az online számlázó programmal készített papír alapú számlával, így körültekintő használat esetén mindenben megfelel a hatályos jogszabályoknak.
Milyen pénznemekben használható a Bárhol Számla?
A Bárhol Számla elérhető HUF, EUR, USD, BGN, CHF, JPY, RON, HRK, NOK, SEK, CZK, PLN, DKK, ISK pénznemekben. Egy terminálhoz pontosan egy pénznem választható, a kiállított számlák ebben készülnek és ez a bankkártya elszámolás alapja is.
A vevők bankkártyájának pénznemére természetesen nincs megkötés, a konverzió a választott pénznemre a bankkártya rendszerektől megszokott módon, automatikusan történik.
Használható-e a Bárhol Számla terminál külföldön?
A Bárhol Számla terminál az Európai Gazdasági Térség országaiban használható. A Bárhol adatkártya csak magyarország területén belül működik, de WiFi segítségével külföldön is használható az eszköz.

A Bárhol Számla terminál

Pénztárgépnek számít-e a Bárhol Számla terminál?
A Bárhol Számla terminál nem minősül online pénztárgépnek, nem tartalmaz Adóügyi Ellenőrző Egységet.
Használhatom-e pénztárgép helyett a Bárhol Számla terminált?
A Bárhol Számla terminál általánosságban akkor használható pénztárgép helyett ha az értékesítő nem tartozik az online pénztárgép használatra kötelezettek körébe, vagy ha minden értékesítésről számla készül. Bizonytalanság esetén javasoljuk hogy kérje csapatunk vagy könyvelője véleményét.
Hogyan használható akkumulátorról a Bárhol Számla terminál?
A Bárhol Számla terminál egy okostelefonhoz hasonlóan akár egész nap használható akkumulátorról, de ha lehetőséged van rá akár állandóan töltőn is hagyhatod. A terminál micro-USB kábellel tölthető, vagy külön dokkoló is elérhető a kényelmesebb töltéshez.
Szükség van internetre a terminál használatához?
A Bárhol Számla terminálnak internet elérésre van szüksége. Az internetkapcsolat megoldható a terminálba helyezett SIM-kárytával vagy WiFi hálózatra csatlakozással is.
Lehetőség van más programok futtatására a myPOS Carbon terminálon?
A myPOS Carbon terminálra csak a bank által ellenőrzött és jóváhagyott, a myPOS AppMarketen elérhető szoftverek telepíthetőek. Ez a korlátozás többek között a vevői és bankkártya adatok biztonsága érdekében szükséges.

Számlázás

Ki biztosítja a számlázást és nyugtázást, hol láthatóak a számláim?
A bizonylatok készítését a Számlázz.hu biztosítja, a kiállított számlák a Számlázz.hu felületén azonnal láthatóak. A Bárhol Számla csapata a Számlázz.hu partnere.
Otthon ki tudom nyomtatni a számlámat?
Igen, a Számlázz.hu rendszeréből bármikor elérhetőek az elkészült számlák, és azokból újabb példány nyomtatható, például könyvelés részére. A terminállal kiállított számlák egy példánya azonnal nyomtatásra kerül a vevő részére.
Szükséges-e megőrizni a terminálból nyomtatott számlákat?
A terminálból nyomtatott számlák külön megőrzése nem szükséges, mert a Számlázz.hu rendszeréből a kiállított számlák lekérdezhetőek és szükség esetén újra nyomtathatóak, archiválhatóak.
Hol látom, hogy a számláimat kifizették-e?
A Bárhol Számla rendszere a számlán feltünteti a fizetési módot és a számlázó szoftverben jelzi a számla sikeres fizetését, ezért ezek a számlázz.hu felületén követhetőek.

Bankkártya elfogadás

Ki biztosítja a bankkártya elfogadást, hová kerül az elfogadott összeg?
A bankkártya elfogadást az európa szerte ismert myPOS biztosítja. A beérkező kártyás fizetések az ügyfél myPOS egyenlegén kerülnek azonnal jóváírásra. A Bárhol Számla csapata minősített myPOS viszonteladó.
Milyen bankkártyákat fogad el a myPOS Carbon terminál?
A terminál a legtöbb ismert bankkártyát és fizetési módot elfogadja, többek között a VISA, MasterCard, AmericanExpress, VisaElectron, Maestro, Google Pay, Apple Pay fizetési módokat. A mindenkori teljes listát és kondíciókat a myPOS szolgáltatási szerződés határozza meg.
Elfogadhatok-e külföldi bankkártyákat a Bárhol Számla terminállal?
Természetesen igen. A terminálon a legtöbb külföldi kártya elfogadása támogatott, még az olyan magyarországon kevéssé ismert típusok is mint az AmericanExpress, UnionPay vagy JCB. Egyes külföldi kártyák elfogadásának díjszabása azonban a megszokottól eltérő lehet. A mindenkori kártyaelfogadási kondíciókat a myPOS szolgáltatási szerződés határozza meg.
Használható a terminál Google Pay vagy PayPass fizetésre?
Igen, a terminál alkalmas érintéses “contactless” fizetésre, és más fizetési módok mellett támogatja a Google Pay vagy PayPass használatát is.
Hogyan költhető el a bankkártya elfogadással beszedett pénzt?
Az elfogadott kártyákról érkező pénzösszeg azonnal jóváírásra kerül a myPOS számláján, ahonnan szabadon kiutalható vegy elkölthető. Minden terminálhoz díjmentes bankkártya is biztosított, amivel az egyenleg azonnal felhasználható.
Milyen bankkártya jár a myPOS terminálokhoz?
A terminálokhoz VISA Business Debit típusú ingyenes bankkártya jár, ami bármelyik VISA kártyaelfogadó helyen és online is használható.